Ājurvēdas detoksa, jogas un veselības kūre Indijā (7.-24.feb. 2019)

Pievienojies neaizmirstamam ceļojumam Indijas dienvidos – ājurvēdas detoksa, jogas un veselības kūrei!

Ceļojuma mērķis ir sevi sakārtot, attīrīt un gūt dzīvesprieku. Savukārt galamērķis ir Indijas dienvidi, kur ceļotājus sagaida viesnīca ar ājurvēdas centru, kur saņemsiet ķermeņa attīrīšanas un atjaunošanas programmu, kas ietver sevī ārsta konsultācijas, masāžas un ājurvēdas terapijas procedūras. Indijas dienvidu saule, tās siltums, saullēkti un saulrieti, peldes turpat esošajā okeānā, jogas nodarbības, meditācijas un apzinātības prakses, kā arī jaunas atklāsmes un pieredzes noritēs katrā ceļojuma dienā.


Kas ir ājurvēda?

 Burtiskā tulkojumā no sanskrita valodas jēdziens ājurvēda ir divu vārdu “ājus” (dzīvība) un “veda” (viedas zināšanas) savienojums jeb 5000 gadus veca, Indijā izveidojusies medicīnas sistēma, kas paaudžu paaudzēs mitusi Indijā, Šrilankā, Tibetā. Tā tiek praktizēta joprojām un spēj palīdzēt tāpat, kā mūsdienu terapijas metodes Rietumu klīnikās. Ājurvēdas pamatā ir senas, uz pieredzi balstītas zināšanas un filozofiskas atklāsmes par cilvēka veselības un slimības fiziskajiem, mentālajiem un emocionālajiem cēloņiem.

Ājurvēdiskajā medicīnā dziedināšanas mērķis ir izvairīšanās no neveselīgiem paradumiem un slimību izraisītāju atpazīšana. Dziedināšanas pamatprincips ir "palīdzēt ķermenim palīdzēt sev pašam". Tāpēc medicīna balstīta uz pārliecību, ka slimības rodas tad, kad cilvēka prātā, ķermenī vai dvēselē zūd līdzsvars. Organisms ar slimībām pats tiek galā, ja tas ir garīgā un fiziskā harmonijā.

Sistēma balstīta uzskatā, ka visums sastāv no pieciem elementiem – gaisa, uguns, ūdens, zemes (gļotas) un ētera (vēja). Cilvēkos šie elementi pārstāvēti trīs konstitucionālajos pamata tipos jeb došās – vata (gaiss un ēters), kapha (ūdens un zeme), pitta (uguns un ūdens). Šīs došas nosaka gan cilvēka veselību, gan to, kā viņš reaģē uz apkārtējo pasauli. Visbiežāk neviena no tām nepastāv tīrā veidā, bet gan kombinācijās, kur kāda ir dominējošā. Cilvēka ķermeņa uzbūve un veselība ir atkarīga no vecāku došu stāvokļa bērna ieņemšanas brīdī.


Veselības stiprināšanas ceļojumā Indijas dienvidos (16 dienas) ietilpst:

– Ājurvēdas ārsta konsultācijas: kūres laikā veido pamatu individuāli pielāgotam veselības plānam, iekļaujot ārsta novērtējumus un padomus perioda beigās;
– Ājurvēdas diēta un tās dzīvesveida seminārs;
– Ājurvēdas terapijas procedūras un masāžas;
– Ikdienas jogas un elpošanas prakse;
– Meditācijas un apzinātības veidošana;
– Radošās darbnīcas un mandalu radīšana;
– Naktsmītne divvietīgā numurā;
– Veģetāras maltītes;
– Transports uz un no lidostas;
¬– “Padmanabhaswamy” un citu svēto tempļu apmeklējums, vietējo tradīciju un kultūras iepazīšana;
– Indijas virtuves vakars (dienvidi – ziemeļi).

Ājurvēdas detoksa, jogas un veselības kūre Indijā maksa: 1488 EUR (cenā neietilpst avio biļete un Indijas vīza, bet ir iespējams pievienoties grupas biļetei).

Paredzētie ceļojuma datumi: 7. līdz 24. februāris 2019.

Avansa maksājums līdz 6. decembrim 600 EUR apmērā (pārējo summu ir iespējams arī dalīt).

Kam paredzēts šis ceļojums:

– Visiem, kuri gan nodarbojas ar jogu, gan arī iesācējiem (sagatavotības pakāpei nav nozīmes);
– Tiem, kuri vēlas attīrīt un atjaunot savu ķermeni un prātu;
– Tiem, kuri vēlas mainīt savus dzīvesveida un ēšanas paradumus;
– Tiem, kuri vēlas uzlabot savu fizisko formu vai vienkārši atpūsties;
– Tiem, kuriem patīk saule un siltums;
– Tiem, kuriem patīk masāžas un ķermeņa terapijas;
– Tiem, kuriem patīk ceļot, izzināt citas kultūras un tradīcijas.

Papildus zināšanai:

Katru dienu paredzēts brīvais laiks, kuru varēs pavadīt neatkarīgi – ļaujoties saviem hobijiem, dodoties pastaigās, peldoties okeānā, pavadot laiku pludmalē vai iepērkoties vietējos veikaliņos.

Savukārt Indijas okeāns atrodas apmēram piecu minūšu gājiena attālumā no viesnīcas. Tur var vērot elpu aizraujošus saules lēktus un rietus, kā arī smilšu pludmali. Tāpat ķermenim patiks – ūdens temperatūra ir vienāda ar gaisa – aptuveni +30!

Retrītu organizē: Ilvita Kārkliņa, sertificēta jogas un ķermeņa speciāliste sadarbībā ar Agastyaa Heritage Ajūrvēdas klīniku.

Pieteikšanās – zvanot 29240152 vai rakstot ilvitak@gmail.com.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Kā cimds ar roku. Jogas un skriešanas efektīvā sadarbība

Ājurvēdas un jogas brīvdienas Keralā

Mūsdienu klusā bende – stress. Kā spēcināt emocionālo un fizisko veselību